24.6.2010

13 §

ihmisen katainen

1 kommentti:

  1. Anonyymi6/24/2010

    5 puhetta:

    Annikki kirjoitti...

    kokoomusslogan?
    4/1/10
    Kristian kirjoitti...

    No, toivon totisesti että muunlaisiakin tulkintoja löytyy...
    4/1/10
    Annikki kirjoitti...

    emmää kyllä keksi, mikä se on?
    4/1/10
    Kristian kirjoitti...

    Annikki, yhtä oikeaa vastausta ei ole. Arvauksesi on yhtä pätevä kuin joku muukin. Pyrin - jos mahdollista - näissä yhden-kahden sanan runoissa monitulkintaisuuteen, joka syntyy toisaalta mahdollisista originaalisanoista ja niiden suhteista uuteen muotoon sekä tietysti tulkitsijan omista assosiaatioista. Lisäksi tietysti mahdollinen muu konteksti, jota näissä ei tietenkään ole yksinäisinä olioina, mutta sijoitettuna erilaisiin tiloihin saattavat antaa jopa toisilleen vastakkaisia tulkintoja. Tämä ei ehkä ole yksinäisyydessään yhtä onnistunut kuin esim. kehtolause. Tarkoitus ei ole piinata ketään ja tulkinta voi olla vaikkapa uusi sana/yhdistelmä. Kyse on perimmältään muovailuvahasta sanan tasolla, leikistä, lapseksi asettumisesta (muistamisesta), siitä että legoista voi tehdä muutakin kuin ne valmiit "tehdasasetukset". Siitä, että taiteessa voi olla myös löytämisen/tekemisen iloa, asia jonka muistin/löysin vasta hiljattain. Toivottavasti en pilannut iloasi.
    4/1/10
    Annikki kirjoitti...

    Heh, no et pilannut. Nämä on tosi kivoja nämä uudissanat. En vain ihan oikeasti keksinyt kuin jyrki kataisen, joka on katainen ja lähestulkoon ihminen. Näyttää ihmiseltä, puhuu kuin ihminen.. :D

    no ei, jyrkihän on samalta pikkupaikkakunnalta kuin minäkin kotoisin ja kävi nuorna kansanedustajana lukiossaan kertomassa eduskuntatyöstä ja valiokunnista (siis voi ei, miten meidän ikuinen rehtori Rauha on pollea kasvattamastaan ministeristä). Voin kertoa, että sittemmin jyrki on käynyt jollakin puhekurssilla tms. ja madaltanut ääntään tietoisesti politiikkaan sopivaksi. En vaan usko, että se noin parissa vuodessa (kolmissakymmenissä) muutoin madaltuu luonnollisesti. Ennen nousukiitoaan vallankahvaan jyrppä jakoi tiällä mualaiskylillä vessapaperia, jossa luki: "jyrkillä pyyhkii hyvin".
    4/1/10

    VastaaPoista